kirsema se täällä höpöttelee jotain ihan muuta kuin koruja ja mökkitarinoita :)

Jos haluat höpötellä takaisin, niin se onnistuu kommentoimalla tekstin alaosassa, joten ei muuta kuin höpöttelemisiin!

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kahdeksantoista vee


Tuli tämäkin päivä vihdoin, kun esikoispoika saavutti täysi-ikäisyyden. Kahdeksantoista vuotta sitten n. klo 8 aamulla kuului eka rääkäisy pojan suusta, onneksi se rääkyminen on hellittänyt tässä vuosien varrella, vaikka vielä olisi hieman harjoittelemisen varaa äänen käytön suhteen :) 

Pääsivulla olikin jo osittain synttärilahjaa nähtävillä, mutta loppuosan jätin tälle puolelle. Eli avaimenperä luonnollisesti liitetään avaimeen, joten näinpä tehtiin myös meillä. Isäntä kävi teettämässä pojalle mökin avaimen, joten hänellä on nyt sitten vapaa pääsy mökillemme, edellyttäen, että mökki on vapaana ja toinen juttu on sitten ne mökkihommat. Nekin velvollisuudet tulee hoitaa, muuten saattaa avain vaihtaa omistajaa hyvinkin nopeasti ;) Avaimen pinkki väri juontaa juurensa siihen, kun miniäkokelas hullaannutti poikamme värien maailmaan. Yhteen aikaan kaikki siis piti olla pinkkiä, joten sitä saa mitä pyytää :)


Toisena pienenä lahjana väkersin viime viikolla parina iltana valokuva-albumia lapsuuden kuvista. Olin siis hoitovapaalla ollessani tomerasti sen aloittanut, mutta homma oli jäänyt hyvin varhaisessa vaiheessa kesken. Kaikkien valokuvien takana ei ollut mitään tunnistetta vuosiluvusta, joten muistin varassa jouduin pelaamaan hyvin pitkälti. Onneksi paperikuvat loppuivat ekaan luokkaan, jonka jälkeen siirryttiin digimaailmaan. Vielä pitäisi polttaa kuvat hänelle levylle.





Ja tähän vähän sitten herkkuja kuvattuna. Kakkuun en voinut mansikoita allergian vuoksi laittaa, joten niitä tarjolla erikseen. Nuoret itse leipoivat synttäripäivän aamuna kaksi erilaista suolaista piirakkaa tarjottavaksi. Oli muuten herkullisia piirakoita!

Ja vielä se kakku, joka ei siis ollut perinteinen täytekakku, vaan löysin kääretorttureseptin, jossa käytettiin sitruunarahkaa täytteenä. Torttuja tein tuplat, joten niistä tuli aika kiva kakku. Riskihän se tietysti oli tehdä jotain ihan uutta, mitä ei ollut aikaisemmin maistanut, mutta hyvää se oli. Aikaisemmin viikolla poika ilmoitti, että hän haluais kakkuun niitä tulitikkuja! Häh? Siis kenties kynttilöitä? No viimeisen kerran järjestettäviin synttäreihin sitten hommattiin kakkuun kynttilät ja vielä piti hieman pilailla enemmänkin, kakkuun laitettiin myös eläinaiheisia koristeita.



Ja kaikki kynttilät muuten sammuivat kertapuhalluksella! 

Virallisen osuuden jälkeen siirryimme kohti illan viettoa koko meidän perheen ja pojan tyttöystävän perheen kanssa, yhteensä siis 11 henkilöä, ravintolaan syömään, josta matka jatkui sitten kohti baaria, koska joskus oli tullut luvattua pojalle, että kun hän 18 täyttää, niin siinä kohtaa on sitten baari-ilta. Ilta vierähti oikein mukavasti ja kiitos vielä kaikille vieraille sekä poikamme että koko perheemme puolesta!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Jälleen jännityksen paikka!





Hui, nyt tämä jännittäminen taas alkaa, onneksi tässä kohtaa vielä pienemmällä volyymilla, mutta myöhemmin, muutaman kuukauden päästä, varmaan koittaa suuremman jännityksen aika. Samasta aiheestä jännitin kolme vuotta sitten, kun esikoispoika sai moponsa ja lähti liikenteeseen. Jännitin ja hermoilin niin kamalasti, että isäntä tuumas mulle, ettet voi ikuisuutta vahtia ja vartioida poikia, niiden on annettava touhuta ja kokeilla sekä alkaa itsenäistymään. Totta joka sana. Ja kyllä se jännitys siitä ajan mittaan laantui, kun asiaan tottui. No nyt on sitten nuoremman aika koittanut lähteä liikenteeseen, mutta hän ei mopoa halunnut, vaan halusi säästää ja odottaa, että saa kevarin. No sainpan itselleni ja jännitykselleni jatkoaikaa :). Eilen tuli tieto, että pyörä on valmiina noudettavaksi ja tänään se sitten on haettu ja kohta koittaa ekat kilometrit. Onneksi tässä on sellainen pienen pieni juttu, että hän ei lähde yksinään suhaamaan liikenteeseen, vaan on pakko ottaa isänsä mukaan, koska kortti ajetaan opetusluvalla. Hih :) Mutta vielä koittaa sekin päivä, kun hän sitten yksinään tuolla ajelee. Huomenna olisi tarkoitus, että isä ja poika ajelevat peräkanaa mökille Juhannusta viettämään ja itse saan ajella autolla kahdestaan kissan kanssa.
 


Ja täytyypä tässä samalla kertoa myös esikoisen kuulumisia samoista tunnelmista, mutta menopeli on vaihtunut autokoulun autoon. Tänään oli ekat ajotunnit, joiden jälkeen innoissaan soitti, arvaa, mä oon ajana melkein 100 kilsaa tänään. Ekana oli ollut muutama liikkeellelähtö- ja mäkilähtöharjoitus ja maikka tuumanut, että nyt lähdetään ajamaan oikeesti. Eipä sinä muu auttanut, kun jatkaa matkaa :) Hyvä, että koko autokoulutouhu on lähtenyt rivakasti liikkeelle, toivoa ehkä on saada kortti tämän vuoden puolella ;)

Mutta enempia turisematta,

oikein mukavaa ja rauhallista Juhannusta kaikille toivottelee kirsema!

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kohti uusia tuulia :)

Koittihan sekin aika vihdoinkin, kun kuopuksemmekin sai peruskoulun päättötodistuksen. Onnittelut J! Hieman haikein mielin katselin aamulla, kun poika tälläytyi pukuun ja suuntasi kohti koulun kevätjuhlaa. Mielellämme olisimme osallistuneet itsekin juhlaan, mutta kunnioitimme jälkeläisemme toivomusta ja jätimme koulun juhlan väliin. Monta kertaa häneltä kyllä kyselin mahdollisuutta osallistua, mutta aina saimme kieltävän vastauksen. Syyksi hän ilmoitti: äiti, sä kuitenkin alat pillittää siellä, joten ette tule sinne. Taisipa poikani suojella itseään silmien vetistymiseltä herkkänä hetkenä, on meinaa perinyt äitinsä itkuherkkyyden :) No sama juttu kävi myös esikoispojan kanssa, emme saaneet osallistua myöskään hänen peruskoulun päättäjäisjuhliinsa pari vuotta sitten. Omituisia mukuloita ;) Nyt täytyy vielä muutama viikko jännittää jatko-opiskelupaikan suhteen. Toivottavasti on onni myötä vielä silloin.

Nämä kevätjuhlat ovat läpi vuosien olleet itselleni hieman tunnerikkaita hetkiä; itku kurkussa katsellut juhlasalissa pienten koululaisten esityksiä ja välillä muutama kyynelkin vierähtänyt poskille. Ja se oikeasti alkavan kesän tunne, kun on ollut Suvivirren aika!

Ja on tässä vielä yhdet onnittelut paikallaan. Miniäkokelaammekin valmistujaisjuhlia vietetään tänään. Onnea S ja iso halaus!